jueves, 29 de febrero de 2024

Sopar de tardor III

 Menu

Canapé de Garum
Espines d'anxoves
Patates xips
Scampi al bacon

Xampagne François Hemart Brut Nature

***

Amanida de ceps a l'oli de tòfona

Trompetes de la mort amb ou poché al vi blanc de l'Empordà

Costellam de cérvol amb salsa de codony

Llebre a la Royale

Sorbet de pomelo rosa i magrana

Tarta Tatin

***
Vins:
Viña Pomal Magnum, Rioja negre
François Hemart Brut Nature
Aigües minerals
Cafès

HOTEL EMPORDÀ RESTAURANT- Figueres

----------------------------------------------------------------------------------------

Una nit de pluja i de vent ha canviat l’aspecte i el color de la terra i del mar. Ha canviat també l’olor. 
La tardor és l’estació de les bones olors. 
En aquestes nits tan estrellades, lleugerament boiroses, una mica humides, els camps i els arbres fan olor d’ametlles tendres i de fulla de menta picant.
Ara, a les tardes, dóna gust d’anar pels camps. 
Les vinyes es van daurant, les pinedes tenen una capa espessa de verd fosc, les oliveres es nimben d’una grisalla aèria i platejada. Els rostolls van prenent un color rogenc granulat. 
Tot el paisatge cabria entre una gerra de mel i una ampolla de rom.

(El quadern gris, Josep Pla , 9 de novembre de 1918 )


Assaig en directe  a càrrec del repartiment de "Les Misérables". Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway...

5 comentarios:

sa lluna dijo...

Bones olors i bonics colors en totes les estacions!. Cadascuna porta els seus.

Aferradetes, Pere.

Carme Rosanas dijo...

Boniques paraules de tardor, per acompanyar un altre sopar...

Bona nit, Pere!

Pere dijo...

Un veritable sopar de tardor.
Caça i bolets, tòfones i codonys, magranes i pomes.
Una taula d´amics.
Tot cuinat pel xef Jaume Subirós del Motel Empordà.
Al novembre de 2006.

Everum dijo...

¡Tu publicación fue una lectura excelente! Tus ideas son valiosas. ¡Sigue escribiendo y compartiendo tus pensamientos!

cantireta dijo...

Quin acompanyament a aquest menú!

:-) Preciós!