miércoles, 10 de febrero de 2016

El guanyador s'ho emporta tot




"Mamma Mia!" és una pelicula de la Meryl Streep i en Pierce Brosnan. Un musical simpàtic per passar una bona estona amb la música de Abba.
Hi ha una cançó que trobo especial, potser de les millors que va compondre aquest grup suec, és "The winner takes it all".
"El guanyador s'ho emporta tot" parla de la separació d'una parella. El s'ha anat amb una altra, ella recorda la història d'amor i il·lusió viscuda tots aquests anys.
De res ha servit construir una llar, jugar d'acord amb les regles; se sent malament i sense confiança. Pensa que ha perdut ... el guanyador s'ho emporta tot.
Els que portem molts anys vivint en parella coneixem una xic d'aquesta història.
L'amor i la passió, la innocència d'un temps en què tot és nou i sorprèn; el treball de crear una llar, la il·lusió d'una família.
Però sovint hi ha desamor, desànim, mirades fora de casa. Potser és que nosaltres canviem i la nostra vida no canvia. És hora de fer balanç, de sospesar.
Llavors et preguntes si ha valgut la pena; és quan tens la sensació que hi ha guanyadors i perdedors, que el guanyador ...s'ho emporta tot.




The winner takes it all

6 comentarios:

PS dijo...


A mi també m'agrada aquesta cançó, però em posa una mica trista.

Quan fas balanç real, en el fons, tots hi hem guanyat. Ho vull creure així.Sempre es perden penyores pel camí perquè és així la vida, si no, seria massa fàcil.I el que és fàcil no sempre és real.

Sergi dijo...

Acabi bé o acabi malament, sempre val la pena viure-ho intensament. Passar per totes les fases i gaudir-les totes. Si només anem pensant que al final del camí algú s'ho emportarà tot, llavors no anirem enlloc, ni tampoc viurem en absolut.

Carme Rosanas dijo...

Els que portem molts anys vivint en parella, entenem perfectament el què vols dir.

Em quedo amb una frase teva:. Potser és que nosaltres canviem i la nostra vida no canvia.

Bona tarda, Pere

Galionar dijo...

Crec que tanbé puc entendre't, Pere, per una certa afinitat amb el que planteges. Ai, les mirades fora de casa...
Amb tot, davant la frase "el guanyador s'ho emporta tot", jo respondria: "quina sort, que ho ha pres tot; ara finalment hi haurà lloc per tot allò que vulgui!"
Una abraçada, Pere!

novesflors dijo...

No recorde on he llegit, i hi estic d'acord, que donar enriqueix, que al final només tenim allò que donem.

cantireta dijo...

Gran cançó. Té a veure amb el divorci d'una de les parelles que formaven ABBA (Agnetha, Björn, Benny i Ani-Frid). Uns es separaren el 1979, els altres el 1981. Un alumne meu en va fer un treball...

Sí, la vida no canvia però nosaltres sí. I potser ens caldria trobar el punt on es produeix el "clic" que fa possible ajustar-s'hi.

Abraçades de berenar, Pere!