sábado, 24 de diciembre de 2011

Conte de Nadal...hi havia una vegada


Hi havia una vegada un país tan petit, tan petit que només hi vivia un nen.
Es deia Perico, tenia pares, avis, oncles i mestre però no era feliç.
Encara que tots els habitants del país el cuidaven i mimaven, ell es sentia sol, necessitava un germà o un amic per jugar i per fer-se companyia.
A les vigílies de Nadal la seva mare li recordà que havia d'escriure la carta als Reis. Va demanar el que més desitjava: un germanet o un amic de la seva edat.
En Perico, que era molt espavilat,  ja sabia que els reis eren els pares i que els nens no vénen de París ni de l'Orient.
Però estava equivocat, el país era tan petit que tot ho portaven de fora, els pares no eren els reis i els nens venien d'Orient.
Aquell any per Nadal es van produir fets extraordinaris: a casa del fuster va arribar una criatura damunt d'una papallona blanca. Tothom anava a visitar-los i els portava regals, plens d'alegria i sorpresa.
Al cap d'uns dies, seguint a un àngel del cel que semblava una estrella, va entrar en el petit país una caravana de mercaders, venien d'Orient i portaven tota mena d'encàrrecs. A casa d'en Perico van deixar un paquet amb un llaç blau, dins hi havia un nen petit, grassonet, dormilega i eixerit.
Així d'aquesta manera el país  va anar-se fent gran i per a commemorar aquest miracle ara cada any es celebra... la màgica nit de Nadal.

 

Erase una vez
una mariposa blanca
que era la reina de todas las
mariposas del alba
se posaba en los jardines
sobre las flores más bellas
y le susurraba historias
al clavel y la violeta.

9 comentarios:

Rita dijo...

Un conte bonic, Pere. Molt bon Nadal!
Petons!

Galionar dijo...

Només una persona delicada i plena de sensibilitat podia fer-nos el regal, aquesta nit màgica, d'un conte amb tanta tendresa. Gràcies, Pere; la teva entrada avui és com un present del tió.
Molt bon Nadal!

sargantana dijo...

un delicios conte de Nadal
d'un home delicios

Bon Nadal estimat Pere
Petons de sargantana..

Àngels

Yáiza dijo...

Un altre conte de Nadal. Diferent i bonic!

Joana dijo...

Boniques oaraules les teues, Pere, bonic, el teu conte, bonic el regal que ens deixes i bonic saber trobar amics que trnsmeten no sols per Nadal, que transmeten tot l'any.

MOLT BONES FERSTES!!!

marta dijo...

Veus aquets contes de Nadal si que m' agraden.

Bon Nadal Pere i molta llum per aquest nou any.

joanfer dijo...

M'ha agradat molt el teu conte. Potser hauríem d'aprendre que si desitjem una cosa amb molta, molta força, la màgia pot arribar a existir i es pot complir...
Molt bones festes, Pere! :D

Carme Rosanas dijo...

Arribo tard, però el conte és igual de bonic. Tendre, màgic i Nadalenc!

M'ha agradat molt. Bona nit, Pere!

El veí de dalt dijo...

Bonic conte i bonica cançó! Bon Any!