martes, 15 de febrero de 2011

Entremès : Cafè, copa i puro


Decorat: La vorera d'un cafè al Carrer Arquimedes, havent dinat, en una de les taules al costat d'una estufa de gas, cinc personatges fan tertúlia.

Sabater
-"A tu Pere no t'entenc. Com pots estar aquí assegut, escrivint amb el portàtil i parlant amb tots nosaltres alhora?"

Rajat-"Deixa'l, no li facis cas ara se'ns ha tornat poeta, intenta escriure un bloc en català i creu que li donaran un premi C@ts."

Pere-"Mireu no em toqueu el nas! Tu Sabater últimament tens unes converses tan avorrides que costa molt poc entendre't, i a tu Rajat ni et miro, perquè darrere d'aquest núvol de fum del teu cigar ets invisible."

Calderon-"Jo t'entenc perfectament Pere! Què és la vida? Una il.lusió, una ombra, una ficció, i el major bé és petit: que tota la vida és somni, i els somnis, somnis són."

Lope-"Per fi parla el poble, tots a una! Cambrer! Cafè per a tots i per al senyor Rajat un tallat, no sigui que amb els nervis tinguem un altercat."

Calderon-"Cambrer! - No t'astores si et tracte, com aliè de tu mateix, que és bé que com un altre parli, perquè ja amb tu sóc un altre ... és a dir a mi porti'm un conyac que ja estic encostipat."

Sabater-"Crec senyors que amb l'edat esteu perdent les bones maneres, el tarannà que hauria de caracteritzar a les persones que hem de fer anar endavant aquest país."

Rajat-"Ja! Ja! Llegeix les enquestes i mira qui haurà d'empènyer el carro l'any que ve ... demana't un anís Sabater que va bé per al mal de panxa."

Pere-"Algun dia escriuré totes les tonteries que dieu, tothom s'assabentarà que sou una colla de torracollons, i que aquesta tertúlia és un fart de riure."

Lope-"Prefereixo riure perquè ... imaginava que tindries de llàgrimes els bells ulls plens, pensant ajuntar-les vaig créixer les meves. Més com els amics, reparessin en veure que em parava en el major dolor, va ser el plor menys. Cambrer! Què passa amb aquests cafès? "

Cambrer-"Aquesta taula senyors em causa desassossec, fins i tot el director de la Caixa Principal que s'asseu allà al final els demana un xic de calma. Avui ja no els pot convidar es reserva el deu per cent per si ha de sortir corrent. "

Pere-"Aquest bloc mai tindrà premi però mira que m'ho passo bé escrivint en el cafè, envoltat d'aquesta gent. I no sé que faig aquí fora, passant fred tota l'estona... si jo no sóc fumador!"

Fi-Baixa el teló.
Cuando la tarde languidece renacen las sombras
en las que tu...los cafetales vuelves a sentir.

5 comentarios:

Iris dijo...

I jo llegint-te, Pere. "M'ho passe de cine". ja et vaig dir una vegada que em convidares a aquestes tertulies al café, però sempre te n'oblides. Que hi farem!!!
M'encanten aquestes entrades tan desenfadades!!!
Mira que no presentar-me al senyor Calderon. Quan el tornes a veure dis-li que al meu bosc té una caseta per a ell!!! Li haurem de deixar algun llogaret per a que continue somniant!!!
Ah i al dels premis cat li dius que ja té el meu vot.
B7s
Joana

Vida dijo...

I aquest Sabater i aquest Rajat, què pinten en aqueixa tertúlia...? A mi el que em cau bé es el Lope, no sé per què...

novesflors dijo...

Ha, ha, ha. M'has fet riure una bona estona. M'encanta.

Carme dijo...

Si és que ja no cal ni venir a la tertúlia! Ens la portes fins aquí i ens ho passem la mar de bé!

A mi també m'has fet riure una bona estona.

Magda dijo...

Sort que sóc fumadora, si no hagués estat a fora, sota de l'altra estufa, no us hagués pogut sentir. Per cert no diguis que he estat jo qui ha llençat la burilla encesa a l'entrecuix del Sr. Rajat. I el Calderón i el Lope, que no s'hi escarrassin gaire aquest públic no escolta, encara els hi retiraran la pensió i a veure com passaran la resta de l'eternitat.